BREZPLAČNA DOSTAVA
za naročila nad 50€

Košarica0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pogoji poslovanja

POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE www.papirnica.eu

Splošni pogoji Spletne trgovine www.papirnica.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino www.papirnica.eu (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja podjetje Anej Jovanovič s.p.. (v nadaljevanju »ponudnik«). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Osebna izkaznica

Poslovno svetovanje, Anej Jovanovič s.p.

Grbinska cesta 66A, 1270 Litija

Zavezanec za DDV: DA

Davčna številka: SI 25176129

Matična številka: 6593712000

IBAN  SI56 6100 0000 7295 426 (Delavska hranilnica d.d.)

 

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,

d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e) pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) način plačila in dostave,

h) časovno veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Artikli, ponujeni preko trgovine, so del ponudbe oziroma prodajnega programa podjetja Anej Jovanovič s.p. Cene artiklov so predstavljene kot maloprodajne cene in vsebujejo DDV, ne vsebujejo pa stroškov pošiljanja.

Načini plačila

Ne glede na izbran način plačila artiklov, boste za nakup artiklov, takoj po prevzemu paketa prejeli račun. Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški. Ponudnik omogoča plačilo: plačilne in kreditne kartice, PayPal, po povzetju in po predračunu. V primeru, da želite plačati preko PayPal računa takoj ob zaključku naročila izberite možnost nakupa s PayPal. Ob oddaji naročila boste preusmerjeni na varno povezavo za izvedbo plačila.

Cene

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije, ki se med seboj lahko razlikujejo, so navedeni ob akcijski ponudbi.

Garancija

Za uveljavljanje garancije se lahko obrnete na prodajalno podjetja Anej Jovanovič s.p. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni na garancijskem listu, ki je priložen vsakemu izdelku. Garancija se uveljavlja s kopijo računa in garancijskim listom. Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale v garancijskem roku, bomo odpravili brezplačno. Garancija preneha veljati v naslednjih primerih: neupoštevanje navodil za uporabo, malomarno ravnanje z izdelkom, poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe, V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z garancijo, se lahko obrnete na info@papirnica.eu

Dobavni rok

Običajni dobavni rok je 14 dni oz. kot je navedeno pri posameznem artiklu. V kolikor kupec zahteva drugačne dobavne roke, jih mora s ponudnikom dogovoriti pisno. V primeru višje sile in izrednih razmer, ki niso nastale po krivdi ponudnika ali v primerih, ko ponudniku blaga ni dobavil dobavitelj in lahko to ponudnik dokaže, bo dobavni rok temu primerno podaljšan. V primeru, da je dobavni rok daljši od enega meseca, kupec lahko stornira naročilo. V primeru spremembe roka dobave prodajalec o tem obvesti kupca po elektronski pošti. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Dostava

Izdelke, naročene v spletni trgovini papirnica.eu, dostavlja naš pogodbeni partner Pošta Slovenije. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Dostava se vrši predvsem v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah. Paket vam lahko dostavijo tudi na vaše delovno mesto.

Osebni prevzem

Po oddanem spletnem naročilu, kjer ste za način dostave/prevzema označili osebni prevzem, bomo za vaša naročila blago pripravili v dogovorjenem dobavnem roku na naslovu našega podjetja. Takoj, ko bodo izdelki pripravljeni, vas bomo o tem obvestili z elektronsko pošto, SMS sporočilom, ali s klicem na vašo telefonsko številko.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupcev. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, naslov elektronske pošte, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga - fizične osebe

Kupec ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga, odstopi od nakupa oz. reklamira blago (fizične osebe) v kolikor naročeni izdelki niso bili naročeni izrecno zanj. Postopek odstopa od nakupa oz. reklamiranja blaga se prične, ko kupec po pošti ali v poslovalnico prodajalca, pošlje oz. vrne osebno neustrezne artikle skupaj z izpolnjenim izvodom obrazca za vračilo blaga. Obrazec lahko najdete tukaj.Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z vračilom blaga, je strošek poštnine, v kolikor je bilo blago kupljeno ali vrnjeno preko pošte ter morebitni drugi stroški, ki so ponudniku nastali zaradi vračila blaga (npr. stroški priprave naročila v primeru, da stranka ne prevzame paketa iz neznanih razlogov). Blago je potrebno vrniti ponudniku osebno na sedež podjetja ali po pošti, najkasneje v roku 15 dni od poslanega obrazca za vračilo blaga. Kot odstop od nakupa se šteje, če je kupec prejeto blago vrnil nepoškodovano, neodprto in v nespremenjeni količini. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, neodprto in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je ob morebitnem vračilu prav tako treba vrniti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano, neodprto in v nespremenjeni količini). Če je kupec odstopil od nakupa in vrnjeno blago ustreza zahtevam, mu mora ponudnik vrniti vrednost plačanega blaga.  Kupec mora blago vrniti na naslov: Anej Jovanovič s.p., Grbinska cesta 66A, 1270 Litija. Nakazilo mora ponudnik opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu vrnjenega blaga. Ponudnik vrši nakazila na TRR kupca.

Pravica, do odstopa od nakupa, vračilo blaga - pravne osebe

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 15 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Ob registraciji se uporabnik strinja s prejemom raznovrstnih elektronskih oglasnih sporočil. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil Odveza odgovornosti Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek naslova elektronske pošte info@papirnica.eu postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Postopek nakupa Nov uporabnik – registracija

Pred postopkom nakupa je priporočeno, da se uporabnik najprej registrira. V glavi spletne trgovine izberite opcijo “Prijava > Registracija” in izpolnite vse potrebne podatke. Vnos podatkov z zvezdico je obvezen. Označite morate, da se strinjate s Pogoji poslovanja. Če želite ustvariti svoj račun kot pravna oseba, izberite opcijo “Izberite tip”, kjer izberete želeno obliko. Za uporabniško ime vpišite svoj e-mail naslov, na katerega vam bomo poslali aktivacijski link, preko katerega aktivirate svoj račun. Obstoječi uporabnik Izberite opcijo “prijava”. Prijavite se z e-mail naslovom in geslom. Prijavo lahko opravite pred ali med postopkom nakupa. Izguba gesla: Če ste pozabili geslo, izberite opcijo “prijava/izgubljeno geslo?”. Vpišite svoj e-mail naslov, na katerega vam bomo poslali novo geslo.

Korak – dodajanje artiklov v košarico

Kupec v trgovini izbere artikle katere želi kupiti, določi želeno količino posameznega artikla ter jih doda v košarico. Za vsak artikel je v trgovini naveden točen opis in rok dobave. Vsebino košarice lahko preverite s klikom na ikono košarice v glavi spletne trgovine. Za urejanje vsebine košarice je potrebno izbrati opcijo “pokaži košarico”, kjer lahko dodajate/odstranjujete izdelke. Za nadaljevanje nakupa izberite opcijo “nazaj v trgovino”.

Korak – izbira načina dostave

Naslov za dostavo kupljenega blaga se izpiše avtomatično in je enak naslovu, ki ga je uporabnik vnesel ob registraciji. Če želite kupljene artikle poslati na drug naslov, izberite opcijo »spremeni«, kjer vpišete želene podatke. Dostava v tujino ni možna.

Korak – izbira načina plačila in plačilo

V kolikor poštna dostava zaradi zakonodaje ni možna, vas bo trgovina avtomatsko preusmerila na osebni prevzem.Tu izberite vam najustreznejšo opcijo prevzema. Po izbranem načinu dobave/prevzema izberite način plačila. Izberite eno izmed možnosti za plačilo. Možni načini plačila so določeni v splošnih pogojih v poglavju »Način plačila«. Če imate promocijsko kodo, jo vnesite v za to namenjeno polje. Za nadaljevanje postopka nakupa izberite opcijo “Oddaj naročilo”, vaše naročilo bo oddano.

Korak – Povzetek naročila

V poglavju “Povzetek naročila” lahko še zadnjič preverite naročeno blago. Za zaključek nakupa izberite opcijo “Oddaj naročilo”. Po uspešno izvedenem naročilu boste na vaš e-mail prejeli obvestilo o potrjenem naročilu. V sporočilu bodo poslane tudi informacije o kupljenih artiklih, količinah ter načinu dostave.

Korak – Blago odpremljeno

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. V primeru spremembe roka dobave prodajalec o tem obvesti kupca po elektronski pošti. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

Litija, 22. 12. 2020